torsdag den 19. december 2013

11e arrondissement

Café Plein Soleil

Vores lejlighed er placeret på Rue de Nemours, som ligger lige i nærheden af metrostationen Parmentier - vi bor i det 11. arrondissement.

Når man taler om Paris, taler man i "arrondissementer". Disse er en samling af distrikter, der deler byen op i forskellige områder - der er tyve af dem. Hvert arrondissement har sin egen parisiske charme, men de adskiller sig hver og et med deres helt unikke samling af mennesker, bygninger, forretninger osv. Vi anbefaler, at man anskaffer sig guiden Paris par Arrondissement, der er hurtig og nem at finde rundt i.

Vi har indtil videre udnyttet vores unge ben og undladt at tage metroen for meget. Det har resulteret i skindebensbetændelse, men til gengæld har vi rig mulighed for at lære vores område at kende! Det er ikke helt galt at sige, at det er her, de unge holder til - der er et væld af restauranter, caféer og ikke mindst barer, så vi er selvfølgelig ude hver uge, for jeres skyld, læsere, så I ved, hvor I skal tage hen, når I kommer til Paris (!)

Ankommer man til Parmentier, vil man hurtigt få øje på café Plein Soleil - vores stamcafé. Det er ikke helt til at sige, hvordan den er endt med at blive det, men de serverer fin mad til almindelige priser, personalet er sødt, og så er cafémusikken helt O.K. Men som sagt; der er masser af caféer i området, så det er svært sådan at skulle udvælge sig én.

Vores lejlighed ligger i gåafstand til Canal St. Martin, en kanal med frodige breder, når det kommer til antallet af caféer og barer. Her er altid mange mennesker uanset tidspunkt og dag. Her findes blandt andet Chez Prune, en altid-fuld bar, hvor hovedparten af de besøgende er unge (studerende) og altså lette at falde i snak med. På kanalens anden side findes Le Comptoir Général. Her kan man risikere kø i døren (særligt i weekenden), og stedet befinder sig nærmest i en baggård! Til gengæld bliver man overrasket, når man så er inde; i entréen betaler man et selvvalgt beløb, og så kommer man ellers ind i lidt af et baglokale med rigelig plads og gode drinks til rimelige priser. Apropros drinks er det værd at nævne, at der på de parisiske caféer oftest er happy-hour fra ca. 17-21, hvor de fleste drinks kan fås til omkring 5 €.
Pouya er en iransk "café", som også ligger placeret ud mod kanalen. Her er internet med no limit og drikke-specialiteter fra Iran.

Vil man på rigtig club, findes den nyligt åbnede klub Le Badaboum også i distriktet. Her skal betales entré, men der er oftest tilbud over nettet ("prévente"). Halvkendte DJs spiller jævntligt, og på trods af størelsesforskellen kan den sammenlignes lidt med Rust.

Det er så langt, vi er nået indtil videre.





Ingen kommentarer:

Send en kommentar